(Naturvejleder Judith Sølvkjær, formand for Foreningen Grøn Guide Niels Erik von Freisleben, formand for miljø-, erhvervs- og byudvalget i Allerød Kommune, Miki Dam Larsen (S), og Flemming Petersen fra Foreningen Grøn Guide.)
Foreningen Grøn Guide i Allerød har modtaget en million kr. fra Nordea Fonden samt ca. en halv million kr. fra Allerød Kommune til projektet ”Vi ses i naturen” på Vestre Hus. Projektet skal skabe flere oplevelser i det fri for Allerøds borgere.
Allerøds naturcenter Vestre Hus, som især er kendt af børn i kommunen, bliver snart centrum for et nyt og spændende projekt ved navn "Vi ses i naturen". Projektet, der ledes af de frivillige i foreningen Grøn Guide, er blevet udvalgt til at modtage støtte fra Nordea Fondens pulje "Naturens Mødesteder".
Formålet med projektet i Allerød er at styrke borgernes naturoplevelser og naturforståelse gennem aktiviteter og arrangementer i samarbejde med lokale foreninger og Allerød Kommune. Projektet er således et rigtig godt eksempel på, hvordan aktiviteter kan øges, når man slår kræfterne sammen, så 2+2 giver 5.
”Vi er virkeligt begejstret for at modtage støtten, da vi nu får mulighed for at åbne Vestre Hus op for et bredere publikum. Sammen med Vestre Hus, Allerød Kommune og 11 foreninger håber vi på at give naturoplevelser og naturforståelse for rigtig mange store og små Allerød-borgere,” siger Niels Erik von Freiesleben, formand for Foreningen Grøn Guide i Allerød.
Projektet vil blandt andet samle og synliggøre de mange aktiviteter, som de lokale foreninger tilbyder omkring Vestre Hus. Derudover vil det skabe helt nye naturarrangementer, der kan engagere både voksne og børn til at komme ud i den smukke natur, som netop Allerød er kendt for.
Flere mødesteder i naturen
”"Vi ses i naturen" er et vigtigt skridt mod at skabe flere mødesteder i naturen og styrke sammenhængskraften blandt Allerøds borgere gennem fælles oplevelser i det naturskønne område omkring Vestre Hus”, siger Miki Dam Larsen, der er formand for Miljø-, Erhvervs- og Byudvalget og uddyber:
”Jeg glæder mig til at se alle de aktiviteter, som både kommunen og foreninger kan byde ind med til forskellige målgrupper, og projektet hænger rigtig godt sammen med vores handleplan for natur og biodiversitet”.
Nordea-fonden uddelte hen over vinteren 2024 31,5 mio. kr. til 41 projekter, som vil bidrage til, at flere får adgang til gode naturoplevelser uanset forudsætninger.
”Naturens mødesteder er bemandet med dygtige mennesker og fyldt med fortællinger om vores fantastiske natur. Hvis vi kan være med til at flere går på opdagelse i naturen - også dem der ikke har opdaget den endnu, så bliver vi meget glade”, siger administrerende direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen.