
Hjemmehjælp kan bestå af hjælp til personlig pleje eller praktiske opgaver i hjemmet.
Det er Visitationen i afdelingen Ældre og Sundhed, der vurderer, om en borger er berettiget til at modtage hjemmehjælp.
Det er Visitationen i afdelingen Ældre og Sundhed, der vurderer, om en borger er berettiget til at modtage hjemmehjælp.
Hvis du har mistet færdigheder og har svært ved at klare din personlige pleje eller de nødvendige praktiske opgaver i hjemmet, kan du søge om hjemmehjælp.
Hjælpen kan gives som varig hjælp, i en midlertidig periode eller som aflastning.
Afgørelsen om hvilken hjælp du kan få, træffes på grundlag af en vurdering af dit behov, samt kommunens serviceniveau.
I Allerød Kommune arbejder vi ud fra en rehabiliterende tilgang. Det betyder, at når vi vurderer dit behov for hjælp, vil det altid indgå i vurderingen, om du med støtte fra vores rehabiliterende team ”Aktiv hverdag” kan opnå at blive mere selvstændig i hverdagen. Når du søger om hjemmehjælp, vil du derfor kunne få besøg af en terapeut fra ”Aktiv hverdag”, så I sammen kan se på dine behov og muligheder for at genvinde dine færdigheder.
Hvis dit behov for hjælp er uopsætteligt, vil du modtage hjemmehjælp samtidig med dit samarbejde med Aktiv Hverdag.
Hvis du vil søge om hjemmehjælp, skal du kontakte Visitationen (se kontaktoplysninger og åbningstider, nederst på siden).
Hvis du er indlagt på hospital, vil hospitalet orientere kommunen, hvis du efter din udskrivelse har behov for hjælp i dit hjem. Dermed kan vi som kommune sikre, at vi kan give hjælpen, når du er udskrevet fra hospitalet.
Visitationen vurderer din individuelle og samlede situation og afgør på denne baggrund, hvilken hjælp du kan bevilges, og om hjælpen er nødvendig i en kortere eller længere periode. Hvis din situation ændres, vil hjælpen blive ændret, så den passer bedre til dine behov.
Kommunens afgørelse er skriftlig. Er du ikke tilfreds med afgørelsen har du mulighed for at klage. Vejledning hertil findes i afgørelsen.
Det er byrådet i Allerød Kommune, som har besluttet hvordan serviceniveauet i kommunen er.
Serviceniveauet fremgår af vores kvalitetsstandarder, som du finder link til nederst på siden.
Fleksibel hjemmehjælp betyder, at du har mulighed for at bytte ydelser inden for bestemte rammer.
Hvis du modtager personlig pleje og/eller praktisk hjælp, har du mulighed for at vælge en anden hjælp end den, der er truffet afgørelse om. Du kan for eksempel vælge at bytte støvsugning med en gåtur eller få vasket dit køleskab.
Det er medarbejderens ansvar, at du ikke fravælger hjælp, som du har behov for, fordi nogle former for hjælp kan være så væsentlige, at det ikke er fagligt forsvarligt at undlade at udføre dem.
Hvis du gennem længere tid bytter opgaver, kan det være tegn på, at dit behov for hjælp har ændret sig. Kommunen vil i så fald sammen med dig revurdere dit behov for hjælp.
Hjemmehjælp er som udgangspunkt gratis. Du skal dog selv betale for din madservice, ligesom du skal betale for de udgifter til vaskeordningen, der angår vaskemiddel, vand og elektricitet mv.
Du kan som udgangspunkt vælge om du ønsker, at den kommunale hjemmepleje eller en privat leverandør skal udføre den bevilgede hjælp.
Det er kommunen, der indgår aftalerne med leverandørerne og det er også kommunen, der står for at afregne med dem. Nedenfor kan du se, hvilke private leverandører, Allerød Kommune har aftaler med.
Hvis du ønsker at skifte leverandør, skal du kontakte Visitationen (se kontaktoplysninger nederst på siden).
Ønsker om hjælp fra specifikke personer
Har du et specifikt ønske om hvem der skal hjælpe dig med den bevilgede hjælp, kan du søge om, at få personen ansat i Allerød Kommune til varetagelse af den hjælp, som du er bevilget.
Er du bevilget mere end 20 timers hjælp om ugen, har du ligeledes mulighed for at ansætte din private hjælper og få løntilskud. Kravet er, at du skal have en betydelig og varigt nedsat funktionsevne. Den person du vælger skal opfylde kommunens krav til uddannelse m.m.
Private leverandører
Allerød Kommune har indgået aftaler med følgende private leverandører af hjemmehjælp:
Hvis du er bevilget hjemmehjælp, kan du få hjemmehjælp i perioder, hvor du opholder dig i en anden kommune end din bopælskommune, f.eks. i forbindelse med ferie eller besøg hos familie.
Du skal i god tid kontakte visitationen i din bopælskommune. De vil kontakte den midlertidige opholdskommune og aftale dit behov for hjælp.
Det er den midlertidige opholdskommune som beslutter, hvilken hjælp du kan få, ud fra opholdskommunens serviceniveau.
Hvis du ikke er enig i kommunens afgørelse, skal du klage til kommunen inden fire uger fra den dato, du har modtaget afgørelsen.
Afgørelsen skal revurderes inden fire uger, fra den dato klagen er modtaget.
Hvis kommunen fastholder sin afgørelse, bliver din klage sendt videre til Ankestyrelsen, som tager stilling til afgørelsen.
Tlf. 48 12 69 50
Mandag kl. 12:00 - 17:00
Tirsdag kl. 08:00 - 14:00
Torsdag kl. 12:00 - 17:00
Mails med personfølsomme informationer:
Send som sikker post, f.eks. via Borger.dk
Se hvordan på Borger.dk
Forvaltningen
aeldreogsundhed@alleroed.dk
Bjarkesvej 2
3450 Allerød